Υπαίθριες Δραστηριότητες

Στη Δράμα έχει αναπτυχθεί πλήθος μορφών εναλλακτικού τουρισμού για ανθρώπους που αγαπούν τη ζωή και την κίνηση. Ορειβασία, rafting, γκολφ, ποδήλατο βουνού, πεζοπορία και περιπατητικές διαδρομές, bird watching, αναρρίχηση, παραπέντε, αγροτουρισμός και θρησκευτικός τουρισμός είναι μερικές μόνο κατηγορίες που υπάρχουν στη περιοχή. Ο Νομός συνθέτει ένα θαυμαστό τοπίο με ποταμούς και λίμνες και την Οροσειρά Ροδόπης δημιουργώντας ένα ιδανικό σκηνικό για πλήθος δραστηριοτήτων. Κάθε δραστηριότητα έχει τη δική της μαγεία και πολλές από αυτές θα γίνουν αγαπημένη συνήθεια!

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

sevi-1

Αγροτουρισμός

Οι τοπικές καλλιέργειες και η παραγωγή προϊόντων της Δράμας, χαρακτηρίζονται από την μοναδική τους ποιότητα, η οποία καθορίζεται από το κλίμα της περιοχής και την χαρακτηριστική μορφολογία του εδάφους της Δράμας. Χρόνια τώρα, τα τοπικά προϊόντα της Δραμινής γης, ταξιδεύουν σε όλη την χώρα, και όχι μόνο, και έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλά τραπέζια.

DSC00231 (1067 x 600)

Δραστηριότητες βουνού

Η Δράμα, τα τελευταία χρόνια είναι συνώνυμη της περιπέτειας! Η φύση που την περιβάλλει είναι ιδανική για πλήθος δραστηριοτήτων που συνδέονται τόσο με την μορφολογία του εδάφους όσο και με τον καιρό. Κάθε εποχή είναι ιδανική για να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό. Τα βουνά είναι ιδανικά για πεζοπορία, ορειβασία, ποδήλατο βουνού, αναρρίχηση και άλλες δραστηριότητες που σου δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσεις τα όρια σου και να έρθεις παράλληλα κοντά στη φύση.

rafting (711 x 400)

Δραστηριότητες στο νερό

Όπως και με τα βουνά, έτσι και με τους ποταμούς και τις λίμνες, μπορείς να δοκιμάσεις δραστηριότητες όπως το κανό, το ράφτινγκ, πεζοπορίες στο γύρω περιβάλλον λοιπές δραστηριότητες όπως τοξοβολία, flying fox και άλλα. Οι δύο ποταμοί δημιουργούν ιδανικά οικοσυστήματα για παρατήρηση χλωρίδας και πανίδας, κυριολεκτικά μέσα από το ποτάμι. Ενώ οι λίμνες φιλοξενούν σπάνια είδη πτηνών κάθε χρόνο.

X