Ιστορία και πολιτισμός

Η ιστορία της Δράμας είναι γεμάτη εναλλαγές από την παλαιολιθική εποχή, πράγμα που έχει αφήσει τα σημάδια του στο χρόνο και έχει δημιουργήσει έναν ιδανικό καμβά για να προγραμματίσεις την τέλεια εκδρομή! Οι αρχαιολογικοί χώροι, τα ιδιαίτερα μουσεία, τα πάρκα και τα οχυρά, θα σου δώσουν μια οπτική της Δραμινής κουλτούρας και θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις καλύτερα την μοναδικότητά της!

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

arxaia epoxi (899 x 600)

Ιστορία

Γνώρισε την ιστορία της περιοχής, όπου αποτυπώνονται οι επιρροές που δέχθηκε η Δράμα ανά τους αιώνες! Από την αρχαιότητα ως σήμερα, η Δράμα βρίσκεται σε μια διαρκή κίνηση, μια εξέλιξη που συνδέεται παράλληλα με το παρελθόν.

EIKOSIFINISSA MIKRH FVTO (800 x 600)

Θρησκευτικά μνημεία

Η πόλη της Δράμας και η περιοχή της, δέχθηκε πολύ νωρίς το λόγο του Ευαγγελίου, αφού γειτνιάζει προς τους Φιλίππους , όπου ο Απόστολος Παύλος το 49 μ.Χ., ίδρυσε την πρώτη χριστιανική Εκκλησία επί ευρωπαϊκού εδάφους. Στη περιοχή διατηρούνται αρκετά θρησκευτικά μνημεία, με τα περισσότερα να λειτουργούν μέχρι σήμερα, παρά την παλαιότητά τους.

ΜΟΥΣΕΙΟ (3) (600 x 400)

Μουσεία

Το αρχαιολογικό μουσείο, το μουσείο φυσικής ιστορίας, το λαογραφικό μουσείο, το μουσείο του Οχυρού Λίσσε, το μουσείο τρένων και το μουσείο φωτογραφίας, δίνουν μια ξεκάθαρη εικόνα της περιοχής όπου κυριαρχεί ο πολιτισμός, η ιστορία, η τέχνη και φυσικά η φύση!

591_3414 (899 x 600)

Αρχαιολογικοί χώροι

Από τον Ελληνιστικό τάφο και το Ιερό του θεού Διόνυσου, ως τα Μουσουλμανικά Τεμένη η περιοχή είναι «φορτωμένη» πολιτισμό και αποκαλύπτει την μοναδικότητα που την διακατέχει ως σήμερα!

X