Αξιοθέατα

Ο Νομός της Δράμας περιβάλλεται από βουνά, τη διασχίζουν ποτάμια και ρέματα, έχει δάση συγκλονιστικής ομορφιάς και φυσικά αξιοθέατα και ενδείκνυται για σπορ. Πεζοπορώντας, ποδηλατώντας ή/και «εν πλω» μπορείς να απολαύσεις μοναδικά τοπία σε κάθε σημείο της περιοχής!

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

aggitis-cave-3

Σπήλαια

Το σπήλαιο πηγών Αγγίτη περιβάλλεται από τα όρη Φαλακρό, Μενοίκιο, Παγγαίο και Σύμβολο. Βρίσκεται 25 χλμ. βορειοδυτικά της Δράμας και μισό χιλιόμετρο από τον ομώνυμο οικισμό του Δήμου Προσοτσάνης. Σε κοντινή απόσταση από την Δράμα βρίσκεται το σπήλαιο της Αλιστράτης.

DSC00757 (1067 x 600)

Οροσειρά Ροδόπης

Κατά την ελληνική μυθολογία, η οροσειρά πήρε το όνομά της από τη βασίλισσα της Θράκης Ροδόπη, σύζυγο του βασιλιά Αίμου, οι οποίοι προκάλεσαν την οργή του Δία και της Ηρας και για τιμωρία τους μεταμορφώθηκαν σε βουνά.

58 (1067 x 600)

Δάση

Στη Δράμα βρίσκονται δύο από τα ομορφότερα δάση της Ευρώπης, το Παρθένο δάσος του Φρακτού και το δάσος της Ελατιάς που είναι και τα βασικά φυσικά αξιοθέατα της περιοχης.

Νεστος ποταμος 5 (1920 x 1080)

Ποταμοί

Δύο ποταμοί διασχίζουν τον Νομό Δράμας, ο Νέστος και ο Αγγίτης. Με καταπράσινο τοπίο γύρω τους είναι γεμάτη ζωή και σπάνια είδη φυτών και ζώων που μπορείς να παρατηρήσης από τις όχθες ή μέσα από το ποτάμι κάνοντας ράφτινγκ.

Λίμνη Κατάφυτου

Λίμνες

Οι τρεις λίμνες της Δράμας, είναι τεχνητές και δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετήσουν την άρδευση της περιοχής. Ωστόσο, αποτελούν πλέον πόλο έλξης για πολλά αποδημητικά πτηνά, που σταθμεύουν σε αυτές κατά το ταξίδι τους.

1 (1067 x 600)

Καταρράκτες

Οι καταρράκτες στη Δράμα, είναι κρυμμένοι θησαυροί, μέσα σε όμορφα καταπράσινα δάση και χαράδρες. Άλλοι είναι μεγαλύτερη και άλλοι πιο μικροί. Όλοι μαζί όμως, συνθέτουν ένα πανέμορφο τοπίο σε κάθε πεζοπορία και εξόρμηση στη φύση!

X