Εκδηλώσεις

Σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στον Νομό της Δράμας. Ξεκινώντας από την αρχή κάθε χρονιάς, τα χωριά της περιοχής παίρνουν ζωή με τα έθιμα του δωδεκαημέρου και αμέσως μετά συνεχίζουμε με το καρναβάλι της Χωριστής. Έπειτα, την άνοιξη, γιορτάζουμε την γιορτή του κρασιού τη Δραμοινογνωσία και τα Αναστενάρια στη Μαυρολεύκη. Το καλοκαίρι έχουμε τα Ελευθέρια και το Dramaica Youth Festival, ενώ το φθινόπωρο μας υποδέχεται το Διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και οι εκδηλώσεις του Πελίτι. Ο χειμώνας της Δράμας είναι γεμάτος χρώματα, αρώματα και μουσικές γιατί όλο τον Δεκέμβριο γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στην μοναδική Ονειρούπολη, η οποία ξεκινά παραμονή του εορτασμού της πολιούχου, Αγίας Βαρβάρας, στις 3 Δεκεμβρίου οπότε γιορτάζουμε ρίχνοντας τα καραβάκια των ευχών στην λιμνούλα του ομώνυμου πάρκου.

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ (1) (600 x 400)

Ονειρούπολη

Κάθε γωνιά της Ονειρούπολης, στον δημοτικό κήπο και στην κεντρική πλατεία της Δράμας, μυρίζει… Χριστούγεννα και κάθε επισκέπτης έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά πως όλα τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα!

mamogeroi1 (1067 x 600)

Διονυσιακά Έθιμα

Το σημαντικότερο έθιμο του Δωδεκαημέρου, στην περιοχή της Δράμας, είναι οι μεταμφιέσεις που συνηθίζονται, με τη μορφή δρωμένων, τις ημέρες των Θεοφανείων.

DSC_8976 (901 x 600)

Δραμοινογνωσία

Η Δραμοινογνωσία είναι ένα παιχνίδι γεύσεων, αρωμάτων, χρωμάτων και ηχοχρωμάτων. Είναι μια πραγματική γιορτή που ξετυλίγεται από τους αμπελώνες στην ύπαιθρο μέχρι τα εστιατόρια, τα στέκια διασκέδασης και τους δρόμους της πόλης, πάντα με επίκεντρο τον οίνο!

logo-Festival-in-Drama (840 x 600)

Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια πλέον, ο πετυχημένος θεσμός του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους που εμπλουτίστηκε τα τελευταία χρόνια με το διεθνές τμήμα και πολλά αφιερώματα.

X